Seuran harjoituksissa/kilpailuissa oltava lisenssi, lue tarkemmat ohjeet

2.3.2022

Hallitus on päättänyt kokouksessaan 28.2.2022 seuraavaa:

Seuran valvotuissa harjoituksissa / seuran kilpailuissa, ruutilajeissa,  (esim Lopen radalla ja Hyvinkäällä) on osallistujalla oltava voimassa oleva Suomen Ampumaurheiluliiton harrastaja / kilpailijalisenssi /nuorisolisenssi TAI Reserviläisliiton toimintaturva vuodelle 2022.

Lisenssi tai toimintaturva tarkistetaan jokaiselta osallistujalta. Ilman asianomaista vakuutusturvaa ei seuran harjoituksiin tai kilpailuihin voi osallistua. Lisenssin voi todentaa maksukuitilla, mobiiliversiolla, lisenssikortilla vast.

Ampumaurheiluliiton lisenssit voit hankkia www.suomisport.fi kautta ja jos olet reserviläisjärjestön jäsen voit hankkia toimintaturvan Reserviläisliiton kautta.

Alla kopio Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilta lisensseistä:

Kilpailulisenssi ja nuorisolisenssit oikeuttavat kilpailemaan SAL:n alaisissa kilpailuissa. Lisenssit sisältävät urheiluvakuutuksen ampumaurheilun kilpailu- ja harjoitustoiminnassa sattuvia tapaturmia varten. Lisenssiin kuuluu myös vastuuvakuutus.

Lisenssit ovat voimassa kaikissa Ampumaurheiluliiton lajiryhmissä (kivääri, pistooli, haulikko, liikkuva maali, practical, siluetti, kasa-ammunta ja mustaruuti), vaikka ostovaiheessa Suomisportissa pitääkin valita ns. päälaji.  Practicalin alle luetaan myös IDPA, joka ei ole liiton virallinen laji.

Harrastelisenssi ei sisällä kilpailuoikeutta. Se antaa vakuutusturvan seuratason harjoitteluun koko vuodeksi.

Ampumaurheiluliiton Kilpailulisenssit
Kaikki kilpailulisenssit sisältävät kilpailuluvan, tapaturmavakuutuksen ja vastuuvakuutuksen. Vapaaehtoisen muovisen lisenssikortin lisähinta on 5 euroa.

  • Aikuiset 40 €
  • Nuoret 13 €
    Tarkoitettu kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäville ja sitä nuoremmille.
  • Seniorit 19 €
    Tarkoitettu kilpailuvuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille.

Harrastelisenssi 25 €
Harrastelisenssi antaa vakuutusturvan harjoitteluun ja seuratason kilpailutoimintaan koko vuodeksi. Harrastelisenssissä ei ole kansallista kilpailuoikeutta. Jos haluat osallistua muuhun kuin seuratason (seuran sisäiseen tai enintään kolmen seuran väliseen) kilpailutoimintaan, tarvitset jonkun edellä mainituista lisensseistä.

Lisenssin hankinta

Lisenssikausi vaihtuu 1.1.2022 ja on kalenterivuoden mittainen. Uuden lisenssikauden lisenssit tulevat myyntiin 20.12.2021. Lisenssit ostetaan netistä osoitteesta www.suomisport.fi

Jos et vielä ole rekisteröitynyt Suomisportiin, luot Suomisport-sivuston antamien ohjeiden mukaan ensin tilin itsellesi. Sisäänkirjautuminen tilille tapahtuu tekstiviestillä tai sähköpostilla saatavilla kertakirjautumistunnuksilla, joten muistettavia pysyviä tunnuksia ei tule. Alaikäisten lasten vanhemmat ostavat lastensa lisenssit omalta Suomisport-tililtään.

Lisenssi maksetaan ostotapahtuman yhteydessä ja saat sähköisen lisenssikortin käyttöösi välittömästi maksun jälkeen. Jos älypuhelinta ei ole käytössä, lisenssin maksukuitin voi tulostaa Suomisportin omasta profiilista koska tahansa.

Huomaathan, että muovista tai pahvista lisenssikorttia ei lähetetä automaattisesti. Kilpailulisensseihin muovisen lisenssikortin voi tilata sähköisen lisenssikortin rinnalle 5 euron lisämaksulla. Valitse tällöin lisenssivaihtoehto, joka sisältää muovisen lisenssikortin.

Lisenssiin sisältyvä vakuutus on voimassa 1.1.2022 alkaen (joulu- ja tammikuussa ostetut lisenssit) ja myöhemmin maksettaessa maksupäivänä klo 24.00. Vakuutuksen voimassaolo päättyy 31.12.2022.

Lisenssit on tarkoitettu Suomen Ampumaurheiluliittoon kuuluvien seurojen, Työväen Urheiluliiton kilpailujäsenseurojen, Reserviläisurheiluliiton jäsenjärjestöjen jäsenille.